یاهو
گزیده ای از سخنان دکتر سنگری :
ایشان باقرائت آیات ۵۷ و ۵۸ سوره اعراف ( که توصیه می کنم حتما آنها رابخوانید) وارد بحث شدند . در این دو آیه خداوند در مورد بلد طیب و بلد خبیث سخن می گوید.
و ایشان تفاوت این دو بلد را با لحنی بسیار زیبا بیان نمودند و فرمودند :
وقتی خداوند از بلد طیب سخن می گوید می فرماید : ” والبلدالطیب یخرج نباته باذن ربه” (اعراف ۵۸ )
سرزمین های پاک گیاهان خویش را به اذن خدا از خاک برمی آورند……….
درفرهنگ عرب ، به درختی که سایه گستر باشد ، بارور باشد ، خوش منظر باشد، نگاهش می کنی لذت می بری ، زیر سایه آن می نشینی آرامش می یابی و وقتی به بار می نشیند، میوه های شیرین و آبدار می دهد “زینب ” گویند .
پس بلد طیب “زینب ” است. یعنی این بلد پیوندی با پروردگار خویش دارد ( طبق آیه ) و نقطه مقابل آن بلد خبیث است . …..
در ادامه صحبت هایشان بلد طیب را به شهر دزفول تعبیر کردند و فرمودند : آیا اینکه شهر دزفول بلد طیب است شعار است یا پشت آن حقیقتی وجود دارد ؟ آیا دزفول مصداق این مسئله هست یا نه ؟
با طرح این مقدمه شهردزفول را معرفی کردند و گفتند : ما دزفولی ها ، که بودیم و چه بودیم ، بی آنکه بخواهیم در گذشته بمانیم و تنها افتخار کنیم ، اما آینده ی خود را معماری و مهندسی نکنیم……
سپس در مورد دعای حضرت ابراهیم که وقتی با زن و فرزندش وارد ارض غیر ذی زرع شدند که هیچ گیاهی در آن نمی روید سخن گفتند و دعای حضرت این بود که ” ای خدا این زمین را در آینده طوری قرار بده که کسانی بیایند و نماز بگذارند ،اقامه کننده صلاه باشند ، اهل سعادت باشند “. دعای ابراهیم چندین قرن بعد اجابت شد ! خود پیامبر (ص ) می فرمایند : من دعای مستجاب شده ی ابراهیم هستم ، من آمدم مکه را بارور کردم و مکه پایتخت معنویت و دین و مرکز وحی و ام القری مردم شد و امروز زیارتگاه و قبله و قلب همه ی ماست…..این محصول آن دعای ابراهیم است .
هر شهری که بزرگ می شود یک دعا پشت سر خود دارد.
دزفول دعای چه کسی را پشت سر خود دارد ؟
به قول خودمان دزفول نظر کرده چه کسی است ؟
چه دعایی پشت سر این شهر بوده که محصول آن شده شیخ مرتضی انصاری ، شیخ معزی ها ، نبوی ها ، بیک دلی ها ، ضیایی ها ، قاضی ها ، کاشف ها ،سوداگرها و ….
این شهر در پناه کیست که اینگونه شده ؟
اگر از بالا به این شهر نگاه کنید احتمالا پاسخ سوال خود را می توانید بدهید . می توانید دریابید که در قلب شهر چه مزاری قرار دارد و در حاشیه های شهر ما …. (پس مطالعه کنید)
اگر روزی مجالی شد که آن را ببینید، خواهید دید که در کدام زمین شگفت به سر می برید و آن وقت می توانید برای این شهر سوره ی بلد را بخوانید . بسم الله الرحمن الرحیم لا اقسم بهذا البلد و انت حل بهذا البلد………
ودر قسمت بعد سخنانی از دکتر آورده میشود که به نظر من کمتر کسی آنها را شنیده باشد.
ادامه دارد
درضمن از آقاحسن آقا علی ،فروغ خانم کمال تشکر را دارم .