آن موقع که صدام شهرهای ایران را موشک باران و بمباران می کرد، تیمسار آبشناسان نامهای به او نوشت:
«اگر جناب صدام حسین ژنرال است و فنون نظامی را خوب میداند و نظریهپرداز جنگی است، پس به راحتی میتواند در دشت عباس با من و دوستان جنگ آورم ملاقات کند و با هر شیوهای که میپسندد، بجنگد؛ نه اینکه با بمب افکنهای اهدایی شوروی محلههای مسکونی و بیدفاع را بمباران کند و مردم را به خاک و خون بکشد.»
در جواب نامه، صدام، ژنرال قادر عبدالحمید را با گروه ویژهاش به دشت عباس فرستاد تا به تیمسار آبشناسان یک جنگ تخصصی را نشان بدهد. سالها قبل در اسکاتلند تیمسار آبشناسان، ژنرال عبدالحمید و گروهش را در مسابقه کوهنوردی ارتشهای منتخب جهان دیده بود. آنجا گروه او اول شد و عراقیها هفتم شدند. حالا در میدان جنگ حقیقى دوباره مقابل ژنرال قادر عبدالحمید قرار گرفت و بعد از یک درگیری طولانى، لشکرش را شکست داد و خود او را اسیر کرد.
مهرماه سال ۶۴ ، خبر شهادت تیمسار آبشناسان از رادیو عراق با شادی و مارش پیروزی پخش شد.
شهید حسن آبشناسان فرمانده قرارگاه شمالغرب حمزه سیدالشهدا و فرمانده لشکر ۲۳ نوهد، ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۱۵ در در تهران به دنیا آمد.
دوران کودکی را با تحصیل در مدرسه سپری کرد و درسال ۱۳۳۶ با اخذ مدرک دیپلم وارد دانشکده افسری شد.
در سال ۱۳۳۹ با درجه ستوان دومی فارغالتحصیل گشت و یک سال بعد دوره مقدماتی را به پایان رساند. پس از آن، در اولین دوره «رنجر»، «دورههای عالی ستاد فرماندهی»، «دورههای چتربازی و تکاوری» در داخل و خارج کشور، شرکت نموده و تمامی این مراحل را با موفقیت پشت سر گذاشت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به درجه سرهنگی ارتقاء یافت و فرماندهی «یگان جنگهای نامنظم در قرارگاه سیدالشهدای ارتش» را بر عهده گرفت.
شهید آبشناسان با تشکیل سپاه، نیروهای جدید را در «آموزشگاه سعدآباد» تحت تعلیم خود قرار داد و در سال ۱۳۶۳، مطابق حکم رسمی «قرارگاه رمضان»، فراهم نمودن زمینههای آموزش جنگهای نامنظم سپاه به وی واگذار گشت.
درود بر روان پاک شهید آبشناسان
درود و رحمت خداوند بر روان چاک چنین شیر مرد رشیدی که واژه ی مردی را معنا کرد . متاسفم که برای اولین بار است که نام ایشان را میشنوم کجایند مردان بی ادعا
درود به روان پاکش خدایا به حرمت خون این مردان پاک مردان وزنان وجوانان سرزمینم را ازپلشتی های تحمیل شده این دوران مصون بدار