راه هایی برای جلوگیری از بوی بد دهان روزه داران در ماه مبارک رمضان
بوی بد دهان یکی از مشکلاتی است که اغلب افراد در ماه مبارک رمضان با آن روبرو میشوند. برای رفع این مشکل توجه به نکات بهداشتی مهم و ضروری است.
دندان پزشکان معتقدند بوی بد دهان نشانه وجود مشکلی در دهان، لثه و دندان و یا به دلیل عفونتهای تنفسی و اختلالات گوارشی میتواند برای هر فرد روی دهد، بنابراین توجه به این نکته راه حل اصلی برای رفع بوی دهان میتواند باشد.
در ماه مبارک رمضان علاوه بر مراجعه به پزشک برای اطمینان از سلامت دهان و لثه و موارد ذکر شده در بالا میتوان با پرهیز و استفاده از مواد غذایی مناسب از بوی بد دهان در این ماه جلوگیری کرد. مواد غذایی مثل سیر، پیاز و ادویه میتواند باعث بوی بد دهان شود بنابراین توصیه میشود از مصرف این مواد در سحر خوداری شود و موادی مثل لیموترش، شربت پرتغال، و سبزیهای معطر مثل نعناع، مرزه و تلخون میتواند از بوی بد دهان جلوگیری کند.
همچنین معمولا در برخی افراد چند ساعت قبل از زمان افطار به علت گرسنگی و استفاده بدن از ذخایر چربی موجود برای تامین کالری مورد نیاز بوی خاصی از دهان استشمام میشود که پس از صرف افطار این بو برطرف خواهد شد.
هنگام مسواک زدن حتما باید مسواک را روی زبان کشید تا باقیمانده مواد غذایی بودار کاملا از روی زبانتان پاک شود. استفاده از قرصها و اسپریهای خوشبو کننده علاوه بر بیماریهای ریه، باعث فرسودگی دندانها به مرور زمان خواهند شد. نخکشیدن دندانها روش بسیار مناسبی برای برداشتن خردههای غذایی از لابهلای دندانهاست که اغلب افراد پیش از مسواک زدن آن را فراموش میکنند. این کار نقش مهمی در پیشگیری از بوی بد دهان خواهد داشت.
لازم به ذکر است با توجه به نکات بهداشتی دهان و دندان میتوان از بوی بد دهان در زمان روزهداری جلوگیری کرد