دومین باری بود که پا به منزلشان می گذاشتم . وارد هال که شدم جا خوردم . به یا کمد اقای ” وپی ” افتادم . هر گوشه ی هال مزین به به سیم و کابل و پریز و خرت و پرت . به گفته ی خودش می خواست مرا با دنیای واقعی اش اشنا کند .
جوانی موفق با پتانسیل بالا که به زودی در رشته ی مهندسی کشاورزی ( با گرایش اب ) فارغ التحصیل می شود ولی حیفم می اید بگویم یک بیکار دیگر به جامعه مان اضافه می شود زیرا این استعداد ناب حیف است هرز رود .
صحبت از ” حسین ( سعید ) مجدیان ” ف حمیداست .
پنج ماه پیش ( بایگانی مطالب خرداد ۱۳۹۱ ) شما خوانندگان عزیز را با این جوان برومند اشنا کردم اما این مرتبه به گونه ای دیگر می خواهم او را بشناسید :

به عنوان یک ” مبتکر “.

گفتم : حسین چه خبر ؟ چرا اینقدر هال ریخت و پاش است ؟ گفت : اخرین مراحل ساخت اختراع جدیدم را طراحی می کنم و از هر چیز بی فایده ای که فکرش را هم نمی کنی استفاده ی بهینه می کنم .
از او خواستم برای خوانندگان عزیز سایت ، توضیح دهد .
گفت : ضمن عرض سلام به کلیه ی خاندان محترم مجدی از این که برای بار دوم وقت خود را در اختیار من قرار داده اید از شما ممنونم .
نام این دستگاه ” پالایشگر الکترو مغناطیسی اب ” است . دوست دارم این دستگاه را به طور کامل برای شما عزیزان معرفی کنم لذا از شما می خواهم این متن را با حوصله بخوانید تا با این دستگاه بیشتر اشنا شوید .

• اثر مغناطیس بر روی اب

اثر مغناطیس روی اب به طور اتفاقی توسط دانشمندان روسی مشاهده شد . حرکت اب داخل لوله ها باعث رسوب املاح روی جدار لوله ها گشته و ضمن کاهش سطح مقطع لوله ها و افزایش افت انرژی عبور اب داخل لوله ها را مختل می کند . انها دریافتند که اب معناطیس شده جرم داخل لوله ها را پاک و از رسوب مجدد روی جدار لوله ها جلوگیری می کند . بنابراین مشاهده شده که با اعمال انرژی مغناطیسی می توان اب ساده را به مایعی با اثرات شیمیایی خاص تبدیل کرد به طوری که خواص فیزیکی اب مغناطیس شده از جمله دما ، وزن مخصوص ، کشش سطحی ، ویسکوزیته و قابلیت هدایت الکتریکی ان تغییر می یابد .
یکی از تغییراتی که در اب مغناطیسی ایجاد می شود نحوه ی ارایش بارهای الکتریکی مولکول های اب می باشد. از انجا که به طور طبیعی بین نیروهای خالص مولکول های اب اختلاف کمی وجود دارد مولکول های اب به صورت کاملا ” تصادفی قرار دارند . دراب های موجود و در دمای محیط بیش از هفتاد در صد مولکول های اب به صورت نامنظم قرار گرفته و بارهای مثبت و منفی انها در جایگاه طبیعی خود قرار ندارند . در صورتی که یک جسم دارای قدرت مغناطیسی با یکی از قطب هایش مثلا” قطب جنوب ( دارای بار مثبت ) به اب نزدیک شود مولکول های اب با قطب منفی به منبع مغناطیس نزدیکتر و مولکول های با بار مثبت از ان دور می شوند .
این روند باعث می شود که مولکول های اب ( شامل کاتیون های و انیون ها ) از حالت بی نظمی به صورت مرتب در امده و نوع پیوند اکسیژن – هیدروژن از حالت مثلثی به شکل یک خط تغییر کند . دراین شرایط هیدروژن های مثبت دارای نیروی بیشتری شده و در نهایت نیروی منفی خالص مولکول اب به نیروی مثبت خالص اب مغناطیسی تبدیل می شود . در نتیجه بار الکترونیکی مولکول های اب در این شرایط نسبت به اب معمولی متفاوت خواهد بود و ضمن تشکیل مولکول های کوچکتراز اب باعث افزایش تعداد مولکول های اب در واحد حجم و همچنین افزایش قدرت حلالیت اب می گردد . اصطلاحا” مولکول اب معمولی چپ گرد بوده و به راست گرد مبدل می شود .
• مزایای ابیاری مغناطیس

– افزایش راندمان ابیاری

اب مغناطیسی به ذرات کلوئیدی رس چسبیده و فرار اب به اعماق خاک متوقف می شود لذا راندمان ابیاری که ناشی از تبخیر و نفوذ عمقی می باشد ارتقا می یابد . مثلا” در ابیاری قطره ای از هشتاد و پنج در صد به نود و پنج در صد افزایش می یابد .
اب مغناطیسی شده روان تر و سریع تر در خاک سطحی فرو می رود و حتی در زمین های شور و قلیایی احتمال ماندابی و تبخیر اب ابیاری کاهش می یابد .

– افزایش حلالیت اب ( بهبود کارایی مصرف کود ) :

بر اثر نیروی مغناطیسی اعمال شده ، تعداد مولکول های ازاد اب افزایش یافته و دیگر درگیر با املاح محلول در اب نخواهند بود .
در اثر این پدیده به شدت به حلالیت اب اضافه شده و کشش سطحی ان کاهش می یابد و می توان در سم پاشی و محلول پاشی از نازل های کوچکتر استفاده کرد تا مصرف سم به یک سوم کاهش یابد .
در صورت ابیاری بارانی در سطحی وسیع این ذرات به شکل ابر مغناطیسی بر فراز منطقه تشکیل شده و به طور محسوسی میزان بارندگی در ان منطقه افزایش می یابد .
با افزایش حلالیت اب عناصر غذایی موجود در خاک فعال شده و نیاز مصرف کود تا پنجاه در صد کاهش می یابد . اعمال میدان مغناطیسی باعث تغییر خواص فیزیکی اب و در ادامه سهولت انحلال املاح نامحلول در خاک گشته که این امر کاهش پنجاه در صد کود را می تواند به ارمغان اورد .

– خنثی شدن سختی اب :

ابیاری مغناطیسی با خنثی کردن سختی اب و تبدیل بی کربنات به کربنات کلسیم و با تبدیل کلسیت ها به ارگونیت سبب می شود املاح به راحتی توسط ریشه جذب شوند . در ابیاری معمولی املاح کلسیتی در حضور بی کربنات لکه های کلسیمی بر روی برگ تشکیل می دادند و با پر کردن خلل و فرج خاک ان را سفت می کردند و مانع از جذب اب و مواد غذایی می شدند اما در ابیاری مغناطیسی با تبدیل شدن به ارگونیت دیگر مزاحم نخواهند بود .

– پاستوریزاسیون اب :

با عبور اب مغناطیسی شده و خنثی شدن کاتیون ها امکان حیات و تغذیه از خزه ها ، جلبک ها و پاتوژن ها نظیر ویروس ، باکتری ها و قارچ ها سلب شده و جمعیت انها در سطح مزرعه کنترل می شود . بدین ترتیب گیاه با کاهش جمعیت پاتوژن ها نسبت به بیماری های گیاهی محافظت شده و نیاز به سم پاشی نیز کاهش می یابد .

– اصلاح خاک :

در صورتی که از کود های الی استفاده کنیم اب مغناطیسی به عنوان پلی بین ذرات کلوئیدی و هوموس عمل کرده و خاکدانه تشکیل می شود و بدین ترتیب خاک پوک شده و تهویه ی ان به نحو بهتری انجام می شود وخاک کلوخه نشده و حاصلخیزی ان بهتر تامین می گردد . در صورت پاشش کودهای الی و بیولو ژیک تاثیر ابیاری مغناطیسی بسیار بیشتر خواهد شد .

– زود رسی محصول و افزایش عملکرد گیاه :

اب مغناطیسی ، چرخه ی رسیدن محصولات را از طریق پویا سازی اب بین ترکیب ذرات رس و هوموس و عصاره ی خاک تسریع می سازد و محصول زود رس می شود . با جذب اسان تر کاتیون ها از جمله کلسیم ، منیزیم و اهن ، رنگ برگ سبز تیره شده و این نشان دهنده ی رفع فقر ریز مغذی ها می باشد . به علت قدرت جذب بیشتر سیستم ریشه ، گیاه بیست تا سی روز زود رس تر شده و در نتیجه با جذب بیشتر یون های غیر متحرک نظیر فسفر و اهن رشد و عملکرد گیاه به تناوب افزایش می یابد .

– مقاومت به سرما زدگی :

در اثر ابیاری مغناطیسی با کنترل باکتری های مولد هسته ی یخ ، تشکیل بلور های یخ در دماهای پایین تری محتمل بوده و ریسک خسارت سرما زدگی کاهش می یابد .
از طرفی با حلالیت بیشتر اب مغناطیسی جذب پتاسیم از ذرات کلوئیدی افزایش یافته و در صد مواد جامد ساقه و برگ بسیار بالاتر خواهد بود و خطر تشکیل بلورهای یخ در گیاه کاهش می یابد .

– افزایش کیفیت و کمیت محصول :

با تصفیه ی اب ابیاری فرایند فتو سنتز تقویت شده و علائم کمبود مواد غذایی رفع می شود . در این حالت برگ هایی سبز تر ، گیاهانی قوی تر و شاداب تر با جذب بهتر ریز مغذی ها ، کلسیم و منیزیم خواهیم داشت .
در صد مواد جامد در میوه و دانه افزایش می یابد.
سرعت جوانه زنی و درصد سبز شدن در درختان افزایش یافته و به علت محو لکه های کلسیمی در ابیاری بارانی و باقی نماندن قطرات درشت بر روی برگ ها ، برگ سوزی متوقف می شود

– محافظت و نگهداری از بذر در انبار :

مغناطیسی کردن بذر یکی از راه های محافظت و نگهداری از بذر در انبار است . با مغناطیسی کردن بذر امکان کاهش سی تا پنجاه در صدی در مصرف بذر و زودتر سبز شدن ان فراهم می شود .
همچنین در اثر این عمل تشکیل پروتئین سریع تر شده و رشد ریشه ها بیشتر و برگ های ضعیف با قوه ی نامیه کمتر رشد بهتری خواهند داشت .
مزایا در باغبانی :

الف : همزمانی در رسیدن ، درشت شدن و یک دست بودن میوه
ب : مرتفع شدن معضل سال اوری
ج : افزایش راندمان سم پاشی
د: جذب اسان تر مواد غذایی در نتیجه کاهش زرد برگی و کلروز
ه : حذف تنش خشکی با توجه به افزایش ظرفیت نگهداری اب در خاک
و : افزایش عملکرد به علت فتوسنتز بهتر و جذب راحت تر اب و مواد غذایی
ز : زود رسی محصول در نتیجه تعدیل موئینگی ( افزایش خاصیت اسمزی )

                                                                                                                                                                                                         

سخن که به اینجا رسید حسین نفس راحتی کشید و گفت امیدوارم توانسته باشم با زبانی ساده این ابتکار خود را برای عزیزان شرح داده باشم .
از این که در کنار جوان برازنده ای اینچنین – ان هم از خاندان مجدی – قرار داشتم به خود می بالیدم .
گفتم : حسین جان ایا این وسیله ، نمونه ی خارجی هم دارد ؟ پاسخ داد : بله در ابتدای سخنم گفتم که این اختراع را در ابتدا دانشمندان روسی کشف کردند اما دستگاهی که من ساخته ام دو تفاوت عمده و مهم با نمونه ی خارجی خود دارد . اول اینکه در نمونه ی خارجی امکان تغییر ولتاژ و میدان مغناطیسی در شرایط مختلف وجود ندارد اما دستگاهی که من ساخته ام هر دو مورد فوق را کنترل می کند و دوم اینکه بسیار مقرون به صرفه و کم هزینه ساخته شده است .
شاید باورش برای شما سخت باشد اما مهمترین وسایل در ساخت این دستگاه عبارتند از :
– یک سرنگ بزرگ
– شیلنگ سرم پزشکی
– یک تقویت قدیمی تلویزیون
– یک مبدل برق فندکی ماشین و مقدار سیم
تعجبم برانگیخته شده بود اما زبانم قاصر بود و بیانم کاهل .
به تنها چیزی که فکر می کردم این بود که چند جوان مانند حسین در اقصی نقاط مملکت مان وجود دارد که ارزش انها مستور باقی مانده است و امیدوارم حسین یکی از انها نباشد زیرا واقعا” حیف است هدر رود .
راستی تا یادم نرفته است دو نکته مهم دیگر هم در مورد حسین بگویم .
اول اینکه حسین در خرداد ماه امسال از طرف اداره ی محیط زیست شهرستان دزفول به خاطر استفاده ی مرتب و منظم از دوچرخه به عنوان ” شهروند نمونه ” معرفی شده است و دوم این که علیرغم اشنایی کامل با سازهای مختلف به جز در مراسم خیریه و انسان دوستانه در هیچ مراسمی شرکت نمی کند به عنوان مثال همین امروز یعنی پنج شنبه ( ۱۸ / ۸ / ۹۱ ) ساعت ۴ تا ۷ بعد از ظهر اجرای موسیقی سنتی و پاپ به نفع بیماران MS در مجتمع سینمایی دزفول بر پا خواهد بود که یکی از نوازندگان این جشن اقای حسین مجدیان است .
برای این جوان خوش اتیه ی فامیل ارزوی موفقیت و بهروزی دارم . انشا الله