علت سردردهای میگرنی

دستگاه گوارش نقش مهمی در ترشح هورمون سروتونین ایفا می کند. سروتونین یک هورمون انتقال دهنده عصبی است. این هورمون با سردردهای میگرنی ارتباط مستقیم دارد.

دستگاه گوارش دارای چندین گیرنده حساس به سروتونین است. این گیرنده ها به مهارکننده های سروتونین پاسخ می دهند.

تحقیقات نشان می دهد که اکثر افراد مبتلا به میگرن، مشکلات گوارشی دارند و از این موضع بی اطلاع هستند. برای مثال، ۶۰ درصد بیماران میگرنی نسبت به لبنیات آلرژی دارند؛ ۵۰ درصدشان به انواع غلات و حبوبات و ۳۵ درصد به تخم مرغ آلرژی دارند.

در این تحقیق آمده است که باکتری های موجود در روده بر اثر مصرف برخی غذاها باعث تحریک گیرنده های مرتبط با سروتونین و بروز سردرد می شود.

پزشکان به افراد مبتلا به میگرن توصیه می کنند که از سلامت دستگاه گوارش خود مطمئن شوند و با مصرف مکمل های پروبیوتیک و رژیم غذایی سالم، از بروز سردرد جلوگیری کنند.

سردرد های میگرنی به صورت درد های ضربه ای و تپش دار در نقطه ای از سر توصیف می شود و معمولا نیمی از مغز را در بر می گیرد. مدت زمان این درد بین ۴ تا ۷۲ ساعت است و زندگی فرد را مختل می کند.

معمولا این افراد نسبت به صدا و نور حساس می شوند و بیماری آنان با این دو عامل افزایش می یابد. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد. طبق آخرین آمار انسیتو ملی سلامت، حدود ۱۰ درصد از افراد سراسر دنیا به این بیماری مبتلا هستند و تعداد مبتلایان زن ۴ برابر مردان است.

نتایج یک مطالعه جدید که در شصت و ششمین نشست سالانه مغز و اعصاب آمریکا در فیلادلفیا مطرح شد نشان می دهد که استرس مهمترین عامل عود این حملات است.

با توجه به گزارش مرکز درد آتلانتا، موارد زیر در بروز دردهای میگرنی موثر هستند:

•استرس ( ۸۰ درصد)

•هورمون (۶۵ درصد)

•بو (۴۴ درصد)

•نور (۳۸ درصد )

•دود (۳۶ درصد)

•گرما (۳۰ درصد)

•مواد غذایی تحریک کننده (۲۷ درصد)

منظور از مواد غذایی تحریک کننده میگرن عبارتند از :

•انواع ترشیجات

•انواع مخمر ها

•انواع ادویه ها

•انواع غذا های کنسرو شده

•نوشابه های انرژی زا

•مقادیر زیاد کافئین

•کاکائو

•پنیر چدار

•ماهی دودی

•سوسیس و کالباس

•نوشابه

•پیاز

•مشروبات الکلی

یکی از مهمترین دلایل عود سردردهای میگرنی، عدم توجه به وعده های غذایی، مخصوصا صبحانه است.