در ابتدا بر خود لازم و واجب میبینم از تاخیری که به علت تالمات روحی در نوشتن مطالب بخش اشپزی پیش امد از تک تک عزیزان و سروران خودم پوزش بطلبم و اما در ادامه سخن میخواهم از کلیه خوانندگان این مطلب بپرسم ایا تا به حال اسم غذایی به نام لکونه به گوش شما خورده یا این که آن را میل کرده اید؟به قول بچه های خودم پیتزا مامان بزرگ.لطف کنید و جواب این سوال مرا در قالب دید گاه برایم بنو یسید. ممنون.
لُکونه ازغذاهای بسیار قدیمی دزفولی است که نه تنها طرز تهیه اش بلکه نامش نیز دارد به فراموشی سپرده میشود.غذایی بسیار خوشمزه و مقوی و سالم.تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.مطمئن باشید پشیمان نخواهید شد.
لُکونه
مواد لازم:
آرد گندم: ۲ پیمانه
نخود لپه شده و پخته: ۱ پیمانه
پیازچه همراه با برگ: ۲ دسته
کشمش: ۱ پیمانه
روغن مایع (ترجیحا روغن کنجد)
مایه خمیر: ۱ قاشق چایخوری
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
در ابتدا در حدود ۱۵ دقیقه کشمش ها را در اب خیس میکنیم.پیازچه ها را خوب شسته و ریز خرد میکنیم.نخود های لپه شده را میپزیم به طوری که له نشود.کشمش و پیازچه و نخود لپه و مایه خمیر و ادویه را به ارد اضافه میکنیم سپس اب اضافه میکنیم.میزان اب باید به حدی باشد که مایه رقیق شود به طوری که با ملاقه از مایه برداریم.مایه را کاملا هم میزنیم وسپس در ظرف را گذاشته و یک ساعت صبر میکنیم تا مایه برسد.روغن را کاملا داغ میکنیم .مقداری از مایه را با ملاقه برداشته و درتابه وبه صورت ورقه ای نازک پهن میکنیم.یک طرف آن که برداشته شد طرف دیکر آن را برمی گردانیم.بزرگی لکونه ها معمولا باید به اندازه بشقاب غذاخوری باشد.
نکته مهم:لکونه ها را پس از سرخ شدن و از تابه بیرون اوردن به صورت جداگانه روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا در آبکش چوبی قرار دهید.
پختش خیلی راحت به نظر میاد. مدل پختش شبیه پن کیکه…صبحانه محبوب امریکایی ها.
فاطمه خانم به شدت اشتباه میکنی در مقایسه با یه غذای سخت مثل فسنجون هم سخت تره چه برسه به پن کیک که اسونه.
خاله خانم من شنیدم!!!
یک غذای سالم و رژیمی است.
من به تازگی طعمشو توسط خودشما چشیدم.
ممنون از توجهتون به بخش اشپزی.منتظر مطالب بعدی شماهستیم.
پایدار باشید.
خیلی ها زنگ زدن و یا حضوری ازم درباره مزه این غذا پرسیدن.به نظر خودم که مزه اش عالیه .ولی اونا که خوردن یا درست کردن باید نظر بدن.
هم اسمشو شنیدم هم اینکه خیلی خیلی دوست دارم،طعمش عالیه چه گرم باشه چه سرد شده باشه من خورم کلا غذاهای سنتی دزفول رو خیلی دوست دارم مثل :آش ارده،درشته،شله ارده،نون چربی و…
اول سلام و خسته نباشیدوتشکر از آموزشتون ای کاش مثل فسنجون بود فسنجون که خیلی راحته من غذای دزفولی دوست دارم حالا تستش میکنیم ببینم چطوریه وای وای راستی چرا عکسشو نزاشتین فروزان جون؟راستی خیلی دووست دارم فروزان خانمم دلم تنگ شده بود خیلی وقت بود سایت نبومده بودممم