یلی ۲۷ ساله و در تهران زندگی می کند. او می گوید: ۲ سال پیش به دلیل پوشیدن ساپورت دستگیر شدم. در منطقه ونک در حال گشت و گذار بودم و ساپورت مشکی به پا داشتم.
سایت شبکه تلویزیونی “فرانس ۲۴” در گزارشی به موضوع پوشیدن ساپورت در ایران پرداخت.
به گزارش حدیدنیوز، سایت شبکه “فرانس ۲۴” در گزارشی با عنوان ” حمله شلوارهای تنگ به تهران جنجال برانگیز شد” نوشت: شلوار ساپورت شلوار تنگ زنانه ای است که ایران را در بر گرفته است. مشکل آنجاست که این نوع از پوشش مورد تایید مقامات ایرانی نیست. آنها این نوع پوشش را بسیار دور از لباس اسلامی می دانند. زنانی که ساپورت بپوشند در معرض بازداشت هستند.
ظهور این شلوارها در ایران بحث و جدل هایی را نیز به همراه داشته است. بخشی از محافظه کاران صفحه ای را در فیس بوک با عنوان “از ساپورت بدم می آید” راه اندازی کرده اند. این افراد معتقدند زنانی که این شلوار را به تن کنند چارچوب های اسلامی را رعایت نمی کنند.
همچنین این عبارت “حمله لشکر ساپورت ها به تهران” رواج بسیاری در میان محافظه کاران ایرانی داشته است.
یکی از کاربران و اعضای این صفحه می نویسد: تاریخ این لباس تنگ به زمستان ۲۰۱۲ باز می گردد زمانی که عروسک باربی در تهران با این لباس حاضر شد.
او ضمن ابراز نگرانی از گسترش ساپورت های رنگی در تهران گفت: زنان از هنگام انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران در بهار گذشته، شجاع تر شده اند. روحانی به عنوان نمای معتدل حکومت ایران شناخته می شود.
در این گزارش آمده است: زنان در ایران به نرم کردن خطوط قرمز عادت کرده اند. بسیاری از آنها در لاک زدن به ناخن ها یا به پا کردن صندل تردید نمی کنند.
ایلی ۲۷ ساله و در تهران زندگی می کند. او می گوید: ۲ سال پیش به دلیل پوشیدن ساپورت دستگیر شدم. در منطقه ونک در حال گشت و گذار بودم و ساپورت مشکی به پا داشتم. یک زن از پلیس امنیت اخلاقی نزدیک من شد. از من پرسید چرا چنین لباسی را می پوشی؟ گفتم مگر ممنوع است؟ گفت: بله، دولت هم دستوری درباره این لباس صادر کرده است.
با دوستم تماس گرفتم و از او خواستم شلوار مناسبی را برای من بیاورد اما پلیس مانع این موضوع شد. آنها من را به پلیس بردند و با ساپورت از زوایای مختلف از من عکس گرفتند.
هم اکنون قیمت هر ساپورت در ایران بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار ریال معادل ۴.۵ تا ۹ یورو است. این در حالی است که قیمت هر شلوار جین حداقل یک میلیون ریال معادل ۲۲ یورو است. بسیاری از زنان ترجیح می دهند به جای یک جین ، ۵ ساپورت داشته باشند.
شلوار ساپورت امروزه با تقاضای زیادی در بازار روبه رو است.
تانیا ۲۹ ساله در تهران زندگی می کند. او هم می گوید: قبل از این پوشیدن “بوت” (نوعی چکمه ساق بلند) هم ممنوع شده بود پس عجیب نیست اگر ساپورت پوشیدن هم با مشکل روبه رو شود.
وی می افزاید: ای کاش مقامات به جای اینکه وقت خود را با توقیف زنان به دلایل بیهوده سر می کردند به مشکلات روزانه مردم می پرداختند.
با این حال ، مخالفان این قبیل پوشش ها می گویند حفظ سلامت اخلاقی جامعه چیزی نیست که بتوان بدان بی اعتنا بود
از نظر من ساپورت واقعا در شأن یه بانوی ایرانی نیست :\
وضعیت حجاب توی ایران خصوصا توی این چند سال اخیر واقعا اسف باره واین ساپورت هایی که تازگی میپوشن دیگه بدترش هم کرده
نمیدونم مسیولین چه تدبیری برای این معظل دارن ولی از خدا میخام که خودش همه مون رو به مسیر درست هدایت کنه.
مرسی از شما آقای مجدی بابت این مطلب بنده که سابورت را بسیار دوست داریم و تو صیه می کنم کسی به ما گیر نده
لگین (leggine) یا نام مستعار ساپورت چیزی که امروزه به شدت در بین زنان و دختران باب شده مدی است که مدتها پیش در بین اسراییلی ها به مدت خیلی کوتاه رواج داشته و چون از نظر پزشکی به علت تنگی وچسبان بودن بیش از حد ان باعث اسیب به بدن انسان میشه اسراییلی ها از خیر پوشیدن ان گذشتن.
در هر حال متاسفم که ما باید حال پذیرای چیزی باشیم که مدتها پیش از طرف سازندگانش رد شده است!!!!!!!!!!!!
ساپورت هم می تونه سر جا و مکان خودش پوشش مناسب و زیبا و حتی برازنده باشه مث مجالس شادی
ساپورت توی تهران.اصفهان.سنندج.قروه.وتبریز دیگه به اوج خودش رسیده افتضاح شده
حامد جان من نفهمیدم نوشتن این مطلب از جانب شما دفاع از ساپورت بوده یا فقط مطلب را جهت اطلاع زدید؟
پسرم با توجه به جایگاه شما در این سایت شایسته تر بود در پایان مطلب نقد خودتان را نیز می نوشتید تا موضع شما مشخص شود.
با سلام
صرفا جهت اطلاع دوستان بود
مایل به دیدن واکنش ها به این نوع پوشش جدید در کشور بودم گه به سرعت در حال فراگیر شدن
یه نوع دهن کجی اشکار به معتقدان حجاب و عفاف.
آزادی یعنی اینکه هر کی هر طور دوس داره لباس بپوشه نه اینکه به خاطر پوشیدن ساپورت باز خواست بشه………….
به نظر من شلوار ساپورت خیلی هم برازنده ی یک دختر ایرونیه چون زن ایرونی باید نماد یک زن مدرن جهانی باشه…من که خیلی ساپورت دوس دارم…معرکس
خانم تازه مسلمان
آپم تشریف بیارید
مطلبم درمورد ساپورت هم هست
حامد جان مطلب خیلی خوب بود .ولی خوب تر از اون بحثی است که بین خوانندگان سایت شکل میگیره.اگه بهمون اجازه بدن معنی آزادی هم یعنی همین بحث و جدل ها.
یک نفر با توجه به اعتقادات شخصی و پشتوانه ی دینی و حکومتی پوششی را به تن دیگری مناسب نمیداند.ولی دیگری با توجه به شخصی دانستن نوع پوشش ،دخالت در تعیین نوع پوشش را برنمی تابد.به هر حال فارغ از جسارت ها و بگیر و ببندها.فرهنگ و نوع پوشش را مردم با توجه به آزادی شخثی و عقیده ی خود انتخاب می کنند.از ۳۵ سال پیش تا کنون ثابت نمانده و یقینا بعد از این نیز تحول خواهد یافت.خارج از کنترل است.سخت گیری و ممیزی، سرعت تحول را کند یا تند میکند.
کاش احمدی نژاد بود تا دهنمون رو سرویس کنه.
آخه آزادی هم حد و حسابی داره.
خوش به حال سایر ممالک که این همه آزاد نیستن.
اصلا چرا دوستان نمیان تو خونه ها سرک بکشن ببینن چی میگذره. بنده اطلاع واثق دارم که بعضی ها تو خونه هاشون با شلوارک می گردند و حتی ساپورت هم نمی چوشند.
معنی آزادی این نیست که یه عده هر چی گفتن بقیه هم قبول کنند.
آزادی اینه که یه خواهر من چادری باشه و شب و روزش رو به زیارت و مسجد و روضه بگذرونه، هر رشته ای که خواست بخونه، هر تفریحی که دوس داشت بهش بپردازه و ….
و یه خواهرم اصلا حجاب نداشته باشه و تو کار نماز و روزه و روضه نباشه و هر جا که خواست بره و بیاد.
و من هر دو خواهرمو به یه اندازه دوست داشته باشم.
اون چیزی که مهمه واسه یه آدم حیاست و نه حجاب.
مطلب خیلی خوبی بود.اما من نظرات دوستان رو که دارم میخونم فقط میخوان نظر خودشون رو به بقیه تحمیل کنن و یا به کسایی که از این نوع پوشش استفاده میکنن مستقیم یا غیر مستقیم توهین میکنن.
اگر بتونیم به عقاید همدیگه احترام بذاریم و وارد حریم شخصی مردم نشیم فکر کنم خیلی قشنگتر باشه.پوشش هر کس برا خودش محترمه و من نوعی حق دخالت تو نوع پوشش اون شخص رو ندارم…
اقای حسین حرفه شما متین.پوشش هر کسی برای خودش محرترمه ولی در مکان های عمومی باید به دیگرانم احترام بزارن نمیشه با هر پوششی در هر مکانی حاضر شد
مثلا باید کنار دریا چادر پوشید یا هنگام ورزش چادر سر کرد. البته موقع کار میشه چادر زد یا هنگام خرید از چادر استفاده کرد. ولی وقت انجام فرایض دینی استفاده از چادر الزامی است.
تا به حال به این همه تنوع توجه نکرده بودم.
یه سوال از نازبهار:
فرض کن بالاجبار به بلاد کفر سفر کردی و میخوای جهت تفریح به یکی از سواحل آن کشور بری. آیا باز هم معتقدی باید به دیگرانی که در آنجا حاضرند احترام بذاری و با پوشش اونها اونجا حاضر بشی؟ یا اونها باید به تو احترام بذارن و مثل تو لباس بپوشن؟ یا لزومی به احترام نیست و تو کار خودت رو میکنی و اون هم کار خودشونو؟
لطفا صورت مسئله رو پاک نکن و نگو که اصلا نمی رم.