بهار است و پیشخوان هر تره بار فروشی را که بنگری برگ های سبز وتازه برگ مو تو را به درست کردن دلمه دعوت میکند.پس تا فرصتی باقی است بسم الله
دلمه برگ مو (پَر پَراق)
مواد لازم برای سه نفر
۱-برگ مو نیم کیلو
۲-برنج ترجیحا ایرانی و معطر ۲ پیمانه
۳-نخود لپه  ۱/۵  یمانه
۴-پیاز ریز خرد شده نصف پیمانه
۵-زرشک ۵۰ گرم
۶-کشمش ۱۵۰ گرم
۷-اب لیمو نصف استکان
۸-شکر سه چهارم پیمانه
۹-ادویه (دارچین،زرد چوبه،نمک و فلفل )به میزان لازم
۱۰-روغن ۱۵۰ گرم
۱۱-در صورت تمایل مغز گردوی خرد شده یک چهارم پیمانه
برگ مو را شسته و به اندازه سه چهار ساعت در اب نمک خیس میکنیم.سپس به مدت یک شب برگ ها را در پارچه ای نمدار و تمیز قرار میدهیم .این کار را بخاطر نرم وترد شدن برگ ها انجام میدهیم.پیاز را طلایی و سپس گوشت را به ان اضافه می کنیم.
گوشت را با پیاز تفت میدهیم.کشمش و زرشک و برنج را که قبلا خیس کردهایم کاملا شسته و در ابکش میریزیم تا اب انها کاملا گرفته شود سپس به گوشت و پیاز اضافه میکنیم .ادویه و نمک را به میزان لازم به مایه اضافه کرده و سپس با هم مخلوط میکنیم مایه دلمه ما اماده است در صورت تمایل مغز گردو را هم به مایه اضافه میکنیم.دو الی سه برگ مو برداشته و روی هم قرار میدهیم به نحوی که هر برگ شیارهای برگ قبلی رابپوشاند.یک قاشق بزرگ از مایه اماده شده را درون برگها ریخته و برگ را به صورت مکعب مستطیل در می اوریم. کف قابلمه را با مقدار کمی روغن چرب و دو سه لایه برگ مو کف قابلمه قرار میدهیم.دلمه ها را یکی یکی با حوصله درون قابلمه میچینیم.بعد از اتمام کار مجددا دو سه لایه برگ مو روی دلمه ها قرار میدهیم.یک بشقاب چینی یا یک سر قابلمه که کوچکتر از دهانه قابلمه است را روی دلمه ها قرار میدهیم تا هنگام پخت دلمه های ما باز نشود.اب راتا حدی که دلمه ها را بپوشاند اضافه میکنیم .دراصلی قابلمه را گذاشته و زیر ان را با حرارت زیاد روشن میکنیم.اب که به جوش امد شعله را کم تا دلمه ها ارام ارام پخته شوند.بعد از دو الی سه ساعت که اب دلمه ها تمام شد شکر را با ابلیمو مخلوط و به عنوان چاشنی به دلمه اضافه میکنیم.پایان کار نباید در قابلمه ابی وجود داشته باشد.روغن را داغ و روی دلمه ها میریزیم.کمی صبر کرده و سپس در ظرف مناسب سرو میکنیم.
نکته مهم:ذایقه بعضی ها شیرینی را نمی پسندد.در این صورت میزان شکر را کم و میزان اب لیمو را اضافه میکنیم.

IMG_0002