حتما شما هم شاهد نوسانات شدید قیمت ها در این چند ماه گذشته بوده اید وتمام اجناس با قیمت هایی سر سام آور ولجام گسیخته سیر صعودی پیدا نموده اند قصد من از این نوشتار بررسی این موضوع نیست اما با این مقدمه می خواهم وارد مبحث کشاورزی شوم ونکاتی را بیان نمایم در سال ۱۳۸۷ قیمت پیازدر دزفول در موقع برداشت ۴۰۰۰ریال بود!!سال بعد در دزفول به علت وفور پیازونبود خریدار مسئولین امر آنها را به قیمت هر کیلو ۴۰۰ریال خریداری وانبار نمودند!!!ومدتی بعد به علت گندیدگی آنها را منهدم نمودند ۴ ماه بعد پیاز از مرز هر کیلو ۵۰۰۰ریال فراتر رفت !متاسفانه تمام اقلام کشاورزی مانند پیاز همین وضع را دارند و تا کنون هیچ گونه کاری برای جلو گیری از هدر رفتن این همه سرمایه انجام نگرفته است به راستی چه کسی مسئول این همه ضرر وزیان است ؟ ممکن است در جواب من بگویید که بیمه خسارت آنها را پرداخت میکند البته اگر محصولشان را بیمه کرده باشند ولی من در جواب شما می گویم کشاورزی که۶ ماه تمام زندگی خودش را از همه نظر وقف این کار میکند آیا نباید با فراغ خاطر به کارش مشغول باشد ودغدغه فروش نرفتن محصولش را نداشته باشد؟با یک نگاه به بازار تره بار ومقایسه قیمت آنها باسال گذشته با من هم رای خواهید شد امسال در دزفول خیلی از کشاورزان محصول خود را نچیده اند چون از لحاظ اقتصادی به صرفه آنها نیست و از این نظر ضررهای هنگفتی نموده اند وچه بسا زندگی اشخاصی به این صورت متلاشی شود به نظر بنده با یک راه کار بسیار ساده می توان این کار را مدیریت نموده وبه آن سروسامانی داد
۱-تمام زمینهای قابل کشت در شهر دزفول از نظر مساحت شناسایی شوند که حتما این کار انجام گرفته است
۲-برای هر کشاورز از طرف اداره خدمات کشاورزی محل مربوطه دفتر چه ای صادر گردد
۳-میزان مصرف سرانه افراد از هر نوع تره بار مشخص گردددر این مورد تمام جوانب باید در نظر گرفته شود
حال با توجه به این سه مورد هر کشاورزی را ملزم نمایند که چه نوع محصولی کشت نمایدوتمام جزئیات کار دردفتر او ثبت گردد
با این کار کشاورز با خیال راحت کشت خود را انجام میدهد و میداند که محصولش صد در صد با قیمتی مناسب به فروش می رود وحسن دیگر این کار هدر نرفتن سرمایه آنها وبالطبع سرمایه مملکت میباشد
وزیر کشاورزی میگوید از مرحله کاشت تا برداشت یک سوم محصول کشاورزی از بین میرود چرا باید چنین باشد؟مقدارگوجه ای که در زمینی به مساحت ۳۰۰۰۰ متر در ایران کشت میشود در کشور کوچکی مانند هلند در گلخانه ای به مساحت ۵۰۰ متر!قابل کشت است با این تفاوت که در اینجا یک سوم آن هدر میرود ولی در آنجا تلفات صفر است وجالب است که بگویم اندازه تمام گوجه ها یکسان میباشد وبسته بندی آنها مانند تخم مرغ در شانه وکارتن صورت میگیرد وبا این کار در موقع حمل ونقل هیچ گونه تلفاتی در بر نخواهند داشت حال این کار آنها را مقایسه نمایید با بسته بندی ما که در صندوقهای چوبی قرار میدهند و……تلف شدن این همه ثروت تا کی؟