در ابتدا بر خود لازم  و واجب میبینم از تاخیری که به علت تالمات روحی در نوشتن مطالب بخش اشپزی پیش امد از تک تک عزیزان و سروران خودم پوزش بطلبم  و اما در ادامه سخن میخواهم از کلیه خوانندگان این مطلب بپرسم ایا تا به حال اسم غذایی به نام لکونه به گوش شما خورده یا این که آن را میل کرده اید؟به قول بچه های خودم پیتزا مامان بزرگ.لطف کنید و جواب این سوال مرا در قالب دید گاه برایم بنو یسید. ممنون.

 لُکونه ازغذاهای بسیار قدیمی دزفولی است که نه تنها طرز تهیه اش بلکه نامش نیز دارد به فراموشی سپرده میشود.غذایی بسیار خوشمزه و مقوی و سالم.تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.مطمئن باشید پشیمان نخواهید شد.

لُکونه

مواد لازم:

آرد گندم: ۲ پیمانه

نخود لپه شده و پخته: ۱ پیمانه

پیازچه همراه با برگ: ۲ دسته

کشمش: ۱ پیمانه

روغن مایع (ترجیحا روغن کنجد)

مایه خمیر: ۱ قاشق چایخوری

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

در ابتدا در حدود ۱۵ دقیقه کشمش ها را در اب خیس میکنیم.پیازچه ها را خوب شسته و ریز خرد میکنیم.نخود های لپه شده را میپزیم به طوری که له نشود.کشمش و پیازچه و نخود لپه و مایه خمیر و ادویه را به ارد اضافه میکنیم سپس اب اضافه میکنیم.میزان اب باید به حدی باشد که مایه رقیق شود به طوری که با ملاقه از مایه برداریم.مایه را کاملا هم میزنیم وسپس در ظرف را گذاشته و یک ساعت صبر میکنیم تا مایه برسد.روغن را کاملا داغ میکنیم .مقداری از مایه را با ملاقه برداشته و درتابه وبه صورت ورقه ای نازک پهن میکنیم.یک طرف آن که برداشته شد طرف دیکر آن را برمی گردانیم.بزرگی لکونه ها معمولا باید به اندازه بشقاب  غذاخوری باشد.

نکته مهم:لکونه ها را پس از سرخ شدن و از تابه بیرون اوردن به صورت جداگانه روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا در آبکش چوبی قرار دهید.

IMG_0002