مواد لازم:
بلغور گندم ریز یا در اصطلاح محلی گندم نشا یک لیوان
اب چهار لیوان
گلاب سه چهارم لیوان
شکر سه چهارم لیوان
زعفران به مقدار کا فی
خلال با دام یا پسته دو قاشق غذا خوری
بلغور گندم را چندین بار شسته تا اب حاصل از شستن گندم هاا صاف و زلال شود.چهار لیوان اب روی بلغور گندم ها ریخته و یکی دو ساعت ان را خیس میکنیم.دقت داشته باشید این کار را در محیطی خنک انجام دهید چون در غیر این صورت مخلوط اب و گندم ترش میشود.پس از دو ساعت خیساندن گندم ها را به خوبی چنگ میزنیم .انقدر این کار را ادامه می دهیم تا تفاله گندم به صورت ادامس در بیاید .در این حالت نشاسته گندم را کاملا گرفته ایم.تفاله های گندم را جدا و محلول حاصل را از الک بسیار ریز یا پارچه تمیزی رد میکنیم.چون نشاسته به سرعت ته نشین میشود ابتدا گاز را روشن و پس از هم زدن محلول ان را روی گاز قرار می دهیم.مرتب ان را در حالی که روی اجاق گاز است هم میزنیم تا به جوش بیاید.بعد از به جوش امدن گلاب و زعفران را به ان اضافه میکنیم.باز هم ان را هم زده تا دوباره به نقطه جوش برسد.شکر و خلال بادام را به ان اضافه و میگذاریم تا شکر به طور کامل در ان حل شود .در حدود ده دقیقه صبر می کنیم و سپس زیر ان را خاموش و بلا فاصله نشا را در کاسه ها ی کوچک یا بشقاب های گود و متوسط میکشیم ودر صورت تمایل روی ان را با پودر نار گیل تزیین میکنیم.
نکته مهم:از ابتدای کار باید ان را هم بزنید.در غیر این صورت تمام مایه نشا به ته دیگ می چسبد.
التماس دعا