یک ماه دیگر، دو سال میشود که مادرم…
در این دو سال، به فراخور دغدغه هایی که برای پرورش کودکم داشته ام تجاربی خاص را از سر گذراندم و مطالعاتی به تناسب نیاز خوم و دخترم داشتم.
قصد دارم در نوشته های بعدی این تجارب را با مادران هم سن و سال خودم به اشتراک بگذرام… مادرانی همچون خواهرم عاطفه یا ندا جان که به تازگی برای نخستین بار طعم شیرین مادر شدن را چشیده اند.
اما در اولین گام، میخواهم مجموعه کتابی را معرفی کنم که در عین سادگی می تواند برای پرورش هوش نوزادان مفید باشد….بله تعجب نکنید…نوزادان.
در واقع سن طلایی پرورش سلولهای مغزی و هوش، از تولد تا سه سال و خصوصا دو سال اول زندگیست.
این کتابها به سه زیر مجموعه چهارجلدی تقسیم بندی می شود که هریک حاوی یک کتاب راهنما برای والدین و سه کتاب کار برای نوزادان است. رده بندی این مجموعه به صورت ۳تا ۶ ماه، ۶ تا ۹ ماه و ۹ تا ۱۲ ماه است.
اما نویسنده یا بهتر بگویم طراح این مجموعه دکتر بئاتریس میلر است که حاصل بیست و پنج سال تحقیقات در دانشگاه سوربون فرانسه درباره هوش نوزادان را در این کتابها در اختیار والدین دوراندیش امروز قرار داده است.
دراین کتابهاهیچ واژه ای به کارنرفته وصرفا طرح و رنگ است که هوش و دقت نوزاد تقویت میکند.
واما تجربه من:
به عقیده من مجموعه نخست یعنی۳تا ۶ ماه کاربردی ترین از این مجموعه است. اما چرا؟
نوزاد هنوز قادر به حرکت نیست و می تواند به طور کامل روی تصاویر تمرکز کند. علاوه بر این به دلیل نو بودن این تجربه، بیشترین همکاری را با مادر دارد.
در مجموعه ۶ تا ۹ ماه کار کمی سخت تر می شود؛ هرچند زمان نگاه کردن به تصاویر کاهش یافته اما بازهم نوزاد کنجکاوی که چهار دست و پا می رود، به اندازه قبل روی تصاویر تمرکز نمی کند.
و اما مجموعه ۹ تا ۱۲ ماه … خیلی باید خوش شانس باشید که کودک نوپا با شما همکاری کند…علاوه بر اینکه تصاویر تکراری شده و کودک هر کتاب را بیش از دو یا سه بار نگاه نمی کند(منظور من تمرکز و دقت طبق دستورالعمل کتاب است نه صرفا چند ثانیه نگاه کردن به تصاویر خوش رنگ و جذاب).
اگر مایل به تهیه این مجموعه بودید، بد نیست کتاب “چگونه کودک هوشمند بپروریم” را هم تهیه کنید تا درک بهتری از تصاویر و نحوه کار این مجموعه داشته باشید.