بسیاری از ما حتی وقت نمی‌کنیم زمانی را به خشک کردن مو‌هایمان بعد از استحمام اختصاص دهیم و به سرعت سعی می‌کنیم موهای خودمان و فرزندمان را سشوار کنیم و آماده رفتن به سرکار شویم.سرمای هوا ضرورت استفاده از سشوار را در این موارد بیشتر کرده اما سوال اینجاست که آیا استفاده مرتب از خشک‌کن‌های برقی که در زندگی امروز به یکی از ملزومات تبدیل شده، پوست و موی ما را دچار آسیب نمی‌کند؟سشواری انتخاب کنید که دکمه تنظیم دما و وات داشته باشد تا بنا به نیازتان شدت دستگاه را کم یا زیاد کنید. برخی از انواع سشوار دارای حسگر هستند و وقتی مو داغ می‌شود، خود به خود خاموش می‌شوند. این نوع برای کسانی که مرتب مجبورند از سشوار استفاده کنند، انتخاب بهتری است و آسیب کمتری به مو می‌رساند. فروشندگان به افرادی که الکتریسیته ساکن در مو دارند استفاده از سشوارهای UV (فرابنفش) را توصیه می‌کنند اما در کل UV برای مو چندان مناسب نیست و حتی توصیه شده آقایان از محصولاتی که SPF دارد و اجازه نمی‌دهد نور خورشید به مو آسیب برساند، استفاده کنند.برای کسانی که مو‌هایشان الکتریسیته ساکن دارد، به جای استفاده از سشوارهای UV (فرابنفش)، استفاده از سرم‌ها و اسپری‌های مخصوص ضد زبری مو توصیه می‌شود. کیفیت پایین سشوار یا انتخاب نادرست شدت و میزان حرارت آن، حتی در دست گرفتن اشتباه سشوار می‌تواند باعث از بین رفتن موهایی شود که سست و آسیب‌دیده هستند.

باد سرد سشوار هم مضر است

بسیاری از افراد فکر می‌کنند باد سرد سشوار مشکلی ایجاد نمی‌کند اما باد سرد سشوار هم باعث ایجاد الکتریسیته در مو می‌شود و عامل خشکی مو است. اگر شدت باد سشوار زیاد باشد، تفاوتی نمی‌کند که با باد سرد سشوار بکشید یا از دمای گرم سشوار استفاده کنید. به هر حال مو را شکننده می‌کند. در صورتی که از شدت پایین همراه با باد سرد استفاده کنید، میزان آسیب تا حدی کمتر است اما حتی در این شرایط نیز در اثر استفاده مکرر، مو آسیب می‌بیند. شاید بهترین راه این است که حداقل برای خشک کردن روزانه مو از سشوار استفاده نکنید و حوله‌های میکروفیبر که قدرت خشک‌کنندگی بالاتری دارند، به کار برید و هر از گاهی برای حالت دادن به مو سشوار بکشید.

سشوار هم برای مو ضرر دارد، هم برای مغز

امواج الکترومغناطیسی که از ضعیف‌ترین سشوار‌ها هم ساطع می‌شود، ۳۰۰ برابر امواجی است که از گوشی‌های تلفن همراه ارسال می‌شود پس سشوار غیر از ضرری که برای مو دارد، برای مغز هم می‌تواند مضر باشد. به همین دلیل مخصوصا برای کودکان برای خشک کردن مو تا جای ممکن از سشوار استفاده نکنید. کودکان موهای ضعیف و ظریفی دارند و چون میزان مراقبت آن‌ها از مو‌هایشان به مراتب کمتر است، آسیب بیشتری می‌بیند و در برابر باد داغ سشوار سست‌تر است. سعی کنید ساعاتی از روز بچه‌ها را حمام ببرید که در خانه هستند. بعد نم مو‌ها را با حوله بگیرید و اجازه دهید مو‌ها در هوای آزاد خشک شوند. اگر برای بیرون رفتن عجله دارید، از حمام کردن کودک یا لااقل از شستن موهای او صرف‌نظر کنید.

توصیه های مهم

۱. قبل از استفاده از سشوار ابتدا مو‌ها را با حوله خشک کنید.

۲. مجددا با‌‌ همان حوله نم مو را از ریشه به سمت پایین بگیرید و اجازه بدهید مو‌ها چند دقیقه‌ای لای حوله پیچیده بماند تا رطوبت آن گرفته شود. هر چه مو هنگام خشک کردن با سشوار نم بیشتری داشته باشد، احتمال صدمه دیدن آن بیشتر است به همین دلیل قبل از کار با سشوار، مو را تا جای ممکن خشک کنید.

۳. هرگز روی موی نمدار اتوی مو یا سشوار داغ نگیرید زیرا باعث صدمه دیدن آن می‌شود.

۴. بهتر است قبل از خشک شدن کامل مو، سشوار کشیدن را متوقف کنید. نگذارید هنگام سشوار کشیدن مو‌ها کاملا خشک شود چون مو‌ها به مقداری رطوبت نیاز دارد.

۵. یکی از اشتباه‌هایی که بسیاری از آرایشگران مرتکب آن می‌شوند، نزدیک بردن بیش از حد سشوار و چسباندن آن به مو برای حالت دادن بیشتر به آن است.

۶. سشوار باید ۱۲ تا ۳۰ سانتی‌م‌تر از مو فاصله داشته باشد و هر دسته مو بیش از چند ثانیه در معرض باد گرم قرار نگیرد و مرتب جای سشوار عوض شود.

۷. اگر مرتب از سشوار استفاده می‌کنید، ماسک مو را فراموش نکنید.

۸. برای پیشگیری از آسیب موهای آسیب‌دیده تقویت آن‌ها لازم است.

۹. هر از گاهی نیز نوک مو‌ها را کوتاه کنید تا زیبا‌تر به نظر برسند.

۱۰. هرگز پشت سشوار و پروانه خنک‌کننده را به سمت مو نگیرید. با این کار ممکن است مو‌ها وارد پروانه سشوار شود و نه‌تن‌ها به دستگاه آسیب برسد و باعث سوختن موتور ‌شود بلکه مو‌ها هم کنده شوند.