حدود هزار نفر از کارمندان گوگل زمانی که این شرکت در سال ۲۰۰۴
برای اولین بار وارد بازار بورس و سهام شد، میلیونر شدند
دنیای اقتصاد- چهارمین روز از ماه سپتامبر سال ۱۹۹۸ روز مهمی برای صنعت تکنولوژی در تاریخ به حساب میآید. در این روز محبوبترین و کاربردیترین سرویس اینترنتی دنیا یعنی موتور جستوجوی گوگل به صورت رسمی راهاندازی شد. حالا چیزی حدود پانزده سال از آن زمان میگذرد و صنعت تکنولوژی و سرویسهای اینترنتی تغییر و تحولات زیادی را تجربه کردهاند. با این همه اما گوگل توانسته است در طول سالهای مختلف با این تغییرات همراه شود و توانسته سلیقه و نیاز کاربران را تامین کند.
حالا به مناسبت پانزدهمین سالگرد تولد محبوبترین و پرطرفدارترین موتور جستوجوی اینترنتی دنیا، مجله گاردین به بررسی و معرفی پانزده موضوعی که کمتر کسی درباره گوگل میداند پرداخته است که میتواند برای اغلب ما جالب و جذاب باشد. این مجله از نام اصلی و واقعی این شرکت گرفته تا اولین دوودل گوگل را بررسی کرده و در میان تمام آرشیو لری پیج و سرگئی برین جستوجو کرده است تا جالبترین موضوعاتی را که کمتر کسی درباره گوگل میداند پیدا کرده و منتشر کند. حالا میتوانید حقایقی جالب را که درباره گوگل نمیدانستید، اینجا دنبال کنید.
۱- نام گوگل در اصل BackRub بوده است. در اولین روزهای فعالیت این موتور جستوجو در صفحه اول آن این جمله نوشته شده بود: «BackRub یک پیمایشگر وب است که برای جستوجو در سرتاسر وب طراحی شده است.»
۲- گوگل از سال ۲۰۱۰ تا حالا به طور متوسط در هر هفته یک شرکت را خریده است.
۳- اولین دوودل گوگل یک طرح از مردی در حال سوختن بود. در واقع این طرح به دنبال این موضوع به تصویر کشیده شد که لری پیج و سرگئی برین موسسان گوگل در سال ۱۹۹۸ به فستیوال مرد سوزان رفته بودند و این دوودل را به سایت گوگل اضافه کرده بودند تا کاربران متوجه شوند که آنها در آخر هفته، بیرون از دفتر کارشان هستند.
۴- گوگل اولین آشپز ویژه دفتر خودش را به نام «چارلی آیرز» در ماه نوامبر سال ۱۹۹۹ استخدام کرد. در آن زمان گوگل تنها ۴۰ نفر کارمند داشت.
۵- چارلی آیرز بهتدریج عنوان سرآشپز مخصوص شرکت گوگل را گرفت و سرپرستی ده کافه رستوران مختلف در مقر اصلی گوگل در مانتین ویو در کالیفرنیا را به عهده داشت. این درست زمانی بود که تعداد کارمندان گوگل به ۱۵۰ نفر رسیده بود.
۶- کاربران سرویس جیمیل میتوانند از آن در بیش از ۵۰ زبان مختلف شامل زبان ولز، باسک، تاگالوگ، مالایایی، تلوگو و چروکی استفاده کنند.
۷- حدود هزار نفر از کارمندان گوگل زمانی که این شرکت در سال ۲۰۰۴ برای اولین بار وارد بازار بورس و سهام شد، میلیونر شدند.
۸- یکی از آن میلیونرها «بانی براون» بود که با فعالیتهایش در گوگل توانست در سال ۱۹۹۹ و در طول یک هفته سود ۴۵۰ دلاری را برای این شرکت ایجاد کند.
۹- کلید «یا بخت و یا اقبال»
(I’m feeling lucky) که از راههای دیگری به صفحه نتایج جستوجو میرود تا کاربران را مستقیما به اولین نتیجه جستوجویشان ببرد، بهطور تخمینی در هر سال باعث از دست دادن ۱۰۰ میلیون دلار از درآمد آگهیهای آنلاین گوگل میشود.
۱۰- شاید باورش سخت باشد؛ اما گوگل حتی بزها را هم استخدام میکند. این شرکت در سال ۲۰۰۹ حدود ۲۰۰ بز را برای یک هفته اجازه کرد تا علفهای هرز اطراف محوطه مقر اصلی این شرکت را بخورند و خاک آن برای گل کاری، چمن کاری و درخت کاری آماده شود.
۱۱- اولین توئیت رسمی گوگل در شبکه اجتماعی توئیتر این عبارت بود: «I’m feeling lucky»
۱۲- تقریبا تمام درآمد شرکت رقیب یعنی موزیلا از گوگل بهدست میآید. گوگل سالانه ۳۰۰ میلیون دلار به موزیلا میپردازد تا بتواند موتور جستوجوی قراردادی و اصلی مرورگر فایرفاکس موزیلا باشد.
۱۳- لری پیج و سرگئی برین موسسان گوگلتنها ۱۶ درصد از کل سهام این شرکت را در اختیار دارند.
۱۴- این ۱۶ درصد سهام گوگل، برای آنها درآمد خالصی در حدود ۴۶ میلیارد دلار ایجاد میکند.
۱۵- یک کارمند جدید و تازهوارد به گوگل «نوگلر» (Noogler) نامیده میشود و کارمند سابق و پیشین گوگل هم «زوگلر» (Xoogler) نامیده میشود.